ӨСКЕЛЕҢ ҰРПАҚТЫҢ БОЙЫНДА РУХАНИ ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ НЕГІЗГІ ШАРТЫ – ТƏРБИЕШІ-ПЕДАГОГ ШЕБЕРЛІГІ - Шолқыбаева, Райжан Муслипакызы; Жантлесова, Мадина Хамзаевна (My University, 2018)
Аннотация Ұсынылған мақалада ұлт-қамын жырлаған ақын Мағжан Жұмабаев туралы ой қозғалған. Ұлы ақынның өскелең ұрпаққа қалдырған тəрбие болар дүниелері аз емес. Мақалада келесі мақсаттар көзделген: жастарды Мағжан ақынның əдеби мұрасымен таныстыру, ұлттық құндылықтарды құрметтеуде зор рухани тəрбиеге қол жеткізу. Аннотация В данной статье затронута идея о поэте Магжан Жумабаеве, который в своих стихах воспевал судьбу народа. Великий поэт оставил немалое воспитательное наследие для подрастающего поколения. В статье предусмотрены следующие цели: ознакомить молодежь с литературным наследием поэта Магжана, достичь высокого духовного воспитания через уважение к национальным ценностям. Аbstract This article touches the idea of the poet Magzhab Zhymabaev who in his poems chanted the fate of the people. The great poet left considerable educational legacy for the younger generation. The article has the following goals: to acquaint the youth with the literary heritage of the poet Magzhan, to achive high spiritual education through respect for national value.
Keywords: ақын; Мағжан Жұмабаев; өмірбаян; өлең; тəуелсіздік; поэт; Магжан Жумабаев; биография; стихотворение; независимость; poet; Магжан of Жумабаев; biography; poem; independence