ПОСТПАНДЕМИЯЛЫҚ КЕЗЕҢДЕГІ БІЛІМ БЕРУ: МҮМКІНДІКТЕР МЕН СЫН-ҚАТЕРЛЕР - Шамитдинов, А.М.; Юлдашев, М.Ш.; Юлдашева, М.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі: COVID-19 пандемиясы білім беру жүйесіндегі бұрын-соңды болмаған қиындықтармен бірге ауқымды өзгерістерді де бастады. Алайда, уақыт өте келе бұл өзгерістер жойылуы мүмкін. Сонымен қатар, өзгерістердің барлығын бүгінгі таңда бізге қажет өзгерістер деп айта алмаймыз. Мақалада біз пандемия COVID-19-ға дейін толық жүзеге асырылмаған білім берудегі іргелі өзгерістерге бірегей мүмкіндік туғызды деген тұжырымды қорытындылаймыз. Мақсаты: пандемиядан кейін білім беру саласына енгізілген жағдайда жағымды эффектісі болуы мүмкін өзгерістерді бөліп көрсету.
Keywords: онлайн-оқыту; жекелендірілген бағдарлама; асинхронды білім беру; инновациялар; техникалық мүмкіндіктер