ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН – ҰЛЫ ДАЛА АҒАРТУШЫСЫ - Дауренбекова, К. Р. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Ыбырай Алтынсарин – қазақ балаларының білім алуына көп еңбек сіңірген, қазақ қыздарына арнап мектеп пен интернаттарды ашуды алғаш қолға алған біртуар тұлға. Көптеген өлеңдер мен əңгімелер, дидактикалық материалдар жазып қазақ педагогикасының негізін қалаған. Ыбырайдың мол тəрбиелік мəні бар мұрасы əлі де өзекті, яғнибұл Алтынсариннің педагогикалық идеяларының бүгінгі білім беру жүйесімен сабақтастығын көрсетеді.
Keywords: ағартушы; педагог; Ыбырай Алтынсарин; мектеп; педагогикалық идеялар; сауатсыздық; қазақ балалары