ГЕОМЕТРИЯ САБАҚТАРЫНДА КЕЙБІР ЕСЕПТЕРДІ ӘЛ–ФАРАБИДІҢ ӘДІСІМЕН ШЕШУ ЖАҒДАЙЛАРЫН ҚАРАСТЫРУ - Cерикова, М.А.; Ахатов, А.Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Аталған мақалада Әл–Фарабидің артында қалдырылған мол геометриялық мұрасы және оларды қазіргі математикалық білім беруде, атап айтқанда геометрия сабақтарында қолдану мүмкіндіктері қарастырылады. Мақалада қарастырылған салу есептері Әл–Фарабидің шешу әдістеріне негізделген. Әл–Фарабидің әдістерін заманауи геомериялық білім беруге толығымен пайдалануға болады, аталған әдістерді оқушыларға үйрету олардың математикалық білімдерін жетілдіруге жәрдемдесері анық деген тұжырым жасауға болады.
Keywords: математикалық мұра; тарихи; геометриялық есеп; сызғыш пен циркульді қолдану; салу есептері