ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫНЫҢ БАЛАЛАРДЫ ТƏРБИЕЛЕУДЕГІ АЛАТЫН ОРНЫ - Бекмагамбетова, С.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Мақалада Ыбырай Алтынсариннің қазақ балалар əдебиетіне қосқан үлесінің бүгінгі таңда бүлдіршіндерді тəрбиелеудегі өміршеңдігін қарастырдық. Ыбырай өз шығармаларында қазақ балаларына жаны ашып, олардың көзі ашық, көкірегі ояу, тəрбиелі, адамгершілігі мол болып қалыптасуларына тынбай еңбек етсе ғана жететіндіктерін дəріптеген. Бүлдіршіндерді білімге, ғылымға, адамгершілікке, өнегелікке, үлкенге – ізет, кішіге – құрмет көрсетуге өз əңгімелерінде, өлеңдерінде тілге тиек еткендігін аңғардық.
Keywords: ұлы жазушы; балалар əдебиеті; жас өспірім; тəрбие; білім; еңбек