ЫБЫРАЙ, АБАЙ, АХМЕТ ЖƏНЕ АТА ЗАҢ - Оспанұлы, С.; Мырзағалиева, К.М. (publisher of Kostanay state pedagogical university, 2020)
Мақалада қазақтың үш алып тұлғалары Ыбырай, Абай, Ахметтердің Ата заңымызды да, орыс заңын да жақсы білгені, үшеуінің заң жөнінде жазған шығармалардағы ой-пікірлердің бір- бірімен қабысып, үндесіп жатқандығы жайында əңгіме қозғалып, оның негізгі сыры ашылады.
Keywords: Заң; Ата заң; əділ; əділдік; Уақытша Ереже; уез; би; билік; билеу; əдет- ғұрып; салт- дəстүр