ЖАСАНДЫ ИНТЕЛЛЕКТ МҮМКІНДІКТЕРІ ЖӘНЕ ОНЫҢ БІЛІМ САЛАСЫНДА ҚОЛДАНЫЛУЫ - Рән, Ш.Ә. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Жасанды интеллект – келешектің келбеті. Бұл мақалада жасанды интеллекттің (ЖИ) мүмкіндіктері және оның білім саласында қолданудың тиімділігі қарастырылады. Жасанды интеллект қазіргі уақытта көптеген салаларда қолданылып, ақпаратты өңдеу, деректерді талдау, шешім қабылдау және автоматтандыру сияқты маңызды міндеттерді жүзеге асыруға мүмкіндік береді. Мақалада ЖИ негізіндегі интеллектуалды оқыту жүйелерінің, бағалау және ЖИ технологияларының білім беру жүйесіне ықпалы мен болашақтағы даму мүмкіндіктерін зерттейді.
Keywords: интеллект; жасанды интеллект; білім беру; оқыту үрдісі; жүйе; цифрлық технология