ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫ – МӘҢГІЛІК ӨНЕГЕ - Хакимова, Г.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі: Мақалада ұлттың рухани – экономикалық, әлеуметтік тұрғыда өсіп – жетілуі білімнің мазмұндылығы мен маңызына, оған деген көзқарасқа тікелей қатысты екені сөз етілген. Мақсаты: Ыбырай шығармаларынан қазіргі таңда да өзектілігін еш жоғалтпаған өнер – білім, тәлім – тәрбие, жамандық пен жақсылық, өтірік пен айлакерлік немесе адамгершілік пен мейірімділік сияқты кез – келген мәселелерді табу.
Keywords: өмірдерек; білім; ағартушылық; оқулық; шығармашылық; әңгімелер