9 СЫНЫПТА ЖАҢАРТЫЛҒАН БАҒДАРЛАМА БОЙЫНША ВЕКТОРЛЫҚ ӘДІС КӨМЕГІМЕН МЕКТЕПТЕ ГЕОМЕТРИЯЛЫҚ ЕСЕПТЕРДІ ШЕШУГЕ ОҚЫТУДЫҢ ӘДІСТЕМЕЛІК ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Смабаева, М.К.; Фазылова, А.А. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Вектор – қазіргі математиканың іргелі ұғымдарының бірі және әртүрлі салаларда кеңінен қолданылады. Г. Бессель, Ж. Арган және К. Гаусстың жұмыстарында кешенді сандар теориясы бойынша арифметика арасындағы байланыс бар екенін көруге болады. Гамильтон, Г. Грассман, Ф. Мёбиустың жұмыстарында «Вектор» ұғымы үш өлшемді кеңістіктің қасиеттерін зерттеуде кеңінен қолданылуы көрсетілген.
Keywords: вектор; типтік есеп; оқыту әдістемесі; алгебра; геометрия; әдіс; кесте; мысал