ҚАЗАҚСТАН ЖАСТАРЫ АРАСЫНДА ОНЛАЙН МАМАНДЫҚТАР МЕН БІЛІМ БЕРУ ТАНЫМАЛДЫҒЫ: ТРЕНДТЕР МЕН СЕБЕПТЕР - Кенжетай, Ш.Ү.; Бураканова, Г.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада Қазақстан жастары арасында онлайн мамандықтардың танымалдылығының өсуі қарастырылады. Дистанциялық жұмыс таңдаудағы негізгі трендтер және бұл құбылысты түсіндіретін себептер, мысалы, онлайн білім алу мүмкіндіктері, жұмыс уақытындағы икемділік және жоғары табыс туралы талқыланады. Сонымен қатар, онлайн мамандықтарды таңдауға әсер ететін әлеуметтік және экономикалық аспектілерге назар аударылып, Қазақстандағы еңбек нарығының болашағы туралы болжамдар беріледі.
Keywords: онлайн мамандықтар; дистанциялық жұмыс; Қазақстан жастары; трендтер; онлайн білім; икемділік; еңбек нарығы; табыс; экономикалық факторлар; әлеуметтік аспектілер