ЖАСАНДЫ ИНТЕЛЛЕКТ ДӘУІРІНДЕГІ ИНКЛЮЗИВТІ МАТЕМАТИКАНЫҢ БЕЙНЕСІ - Хайруллина Ж.С.; Қостөре Д.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада жасанды интеллект (ЖИ) дәуіріндегі инклюзивті математиканың бейнесі қарастырылады. Қазіргі білім беру жүйесіндегі трансформациялар, ЖИ технологияларының оқыту процесіне ықпалы және әртүрлі қабілеті бар оқушыларға тең мүмкіндік беретін инклюзивті әдістер талданған. Мақалада ЖИ арқылы әрбір оқушының оқу стилін ескеру, прогресін бақылау, қолжетімділік құралдарын пайдалану және топтық бірлескен оқытуды ұйымдастыру мүмкіндіктері көрсетілген. Сонымен қатар, инклюзивті математиканың болашағы мен оның оқушылардың аналитикалық ойлау, шығармашылық және проблемаларды шешу дағдыларын дамытудағы рөлі талқыланады.
Keywords: жасанды интеллект; инклюзивті білім беру; қолжетімділік құралдары; оқыту әдістері