ФОРМИРОВАНИЕ ХУДОЖЕСТВЕННО-ЭСТЕТИЧЕСКОЙ КОМПЕТЕНЦИИ СТУДЕНТОВ-ДИЗАЙНЕРОВ ПОСРЕДСТВАМ ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНОГО ИСКУССТВА - Волкова, Н.А. (My University, 2019)
Аннотация Сəндік-қолданбалы өнер ғасырлардан бері өтіп, біздің күндерімізде дамып, жаңа фор- маларды игеруде. Дизайн студенттерінің бұл өнер түрі кəсіби білім беру жүйесінде көркем- дік-эстетикалық құзыреттілікті қалыптастыру құралы ретінде маңызды процесс болып табы- лады. Мақала дизайнерлердің көркемдік-эстетикалық құзыреттілігін қалыптастырудың ке- зеңдерін, сондай-ақ, сəндік-қолданбалы өнердің осы үрдісті жүзеге асыру принциптерін сипаттайды. изайнерлердің шығармашылық жəне эстетикалық тəрбиесінің теориялық жəне əдіснамалық ерекшеліктеріне ерекше назар аударылады, олар студенттердің көркемдік- эстетикалық құзыреттілігінің жоғары деңгейіне əсер етеді. Abstract Decorative-applied art as a means of shaping the artistic and aesthetic competence of students of the designers is an essential process in the system of higher education. The article considers stages of formation of artistic and aesthetic competence of students-designers, as well as the principles identified in the implementation of this process by means of which is decorative-applied art. Special attention is paid to the theoretical and methodological characteristics of art and aesthetic education of student designers, which mainly affect the high level of artistic and aesthetic competence of students.
Formation of artistic and aesthetic competence of students-designers through arts and crafts
Keywords: өнер жəне қолөнер; көркемдік жəне эстетикалық құзыреттілік; көркем жəне эстетикалық тəрбие; полимəдениет; полиграфия; тəсілдер; decorative arts; artistic-aesthetic competence; artistic and aesthetic education; multicultural; multi-art; approaches