ТҰЛҒАНЫҢ СЫБАЙЛАС ЖЕМҚОРЛЫҚҚА ҚАРСЫ МƏДЕНИЕТІН ҚАЛЫПТАСТЫРУДА БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫҢ ҚҰҚЫҚТЫҚ САУАТТЫЛЫҒЫН ДАМЫТУДЫҢ МАҢЫЗЫ - Беркенова, Г.С.; Алимбаев, К.С. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2019)
Сыбайлас жемқорлықты алдын алу қоғамдағы аса өзекті мəселе. Əрбір білім алушы өз құқықтарын жете біліп, жалпы заң білімі саласынан хабардар болғаны жөн. Білім алушының қоғамда болып жатқан əрекеттердің заңға қарама-қайшылығын немесе сəйкестігін сараптай алуы, оның құқықтық сауаттылық деңгейімен байланысты.
Keywords: сыбайлас жемқорлық; құқықтық сауаттылық; құқықтық мəдениет; білім алушылар; азаматтық қоғам