ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ӨНЕР - БІЛІМ БАҒЫТЫНДАҒЫ ШЫҒАРМАЛАРЫ - Абдиркенова, А.Қ.; Ахметова, Ж.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада ХІХ ғасырда қазақ даласында өмір сүрген көрнекті ағартушы, ғалым, ұлттың ұлы ұстазы, жазушы, аудармашы, этнограф Ыбырай Алтынсарин шығармаларындағы өнер – білім, ағартушылық тақырыптарына сипаттама берілген. Шағын əңгімелеріндегі өзекті тақырыптарды қозғалғаны сөз етілген.
Keywords: еңбек; саналы ғұмыр; ағартушылық; Ыбырай əңгімелері