Ағылшын тілі – медиа кеңістікте бейімделудің құралы - Құдайберген Ш.С.; Нысанбаева А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2026)
Мақалада қазіргі мектеп оқушыларының медиа кеңістікке бейімделуіндегі ағылшын тілінің функционалдық рӛлі талданады. Автор ағылшын тілін цифрлық әлемде сапалы ақпарат алудың, өзін–өзі дамытудың және медиасауаттылықты арттырудың негізгі тетігі ретінде қарастырады. Жұмыста тілдік дағдылардың оқушының ақпараттық мәдениетін қалыптастыруға және жаһандық коммуникацияға еркін араласуына тигізетін әсері негізделген.
Keywords: жаңа медиа; ағылшын тілі; әлеуметтік бейімделу; медиасауаттылық; цифрлық сауаттылық; оқушы тұлғасы; ақпараттық кеңістік; өзін–өзі дамыту