«РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ» БАҒДАРЛАМАСЫ БОЙЫНША КОЛЛЕДЖ СТУДЕНТТЕРІНІҢ ӘЛЕУМЕТТІК ЖОБА ҚҰРУҒА ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ҚОЛДАУ - Қуанышбекова, Назым; Утегенова, Бибикуль Мазановна (My University, 2019)
Өзектілігі. Мақсаты. Бұл мақалада колледж студенттерінің ұлттық сана – сезімдерін жаңғыртуда «Рухани жаңғыру» бағдарламасының негізін айқындап, колледж студенттерінің әлеуметтік жоба құруға педагогикалық қолдау көрсетудің амалдарының мәнін ашып, оқу – тәрбие үрдісінде студенттердің бағдарламаға деген қызығушылығын арттыру үшін түрлі семинар, тренингтерді түрлендіріп өткізіп, тәжірибелік эксперименттік жұмыстардың әдіс – тәсілдері анықталып, бағдарламалары құрастырылып, жүзеге асырылды. Актуальность. Цель.В данной статье описываются основы программы «Рухани жангыру» в модернизации осведомленности студентов о колледже, раскрывается сущность педагогической поддержки социальных проектов студентов колледжа, разрабатываются различные семинары, тренинги для повышения интереса студентов к процессу обучения, а также метод экспериментальной работы, методы были определены, и программы были разработаны и реализованы. Relevance. Goal. This article describes the basics of the “Rouhani Zhangyru” program in modernizing students ’awareness of college, reveals the essence of pedagogical support for social projects of college students, develops various seminars, trainings to increase students’ interest in the learning process, as well as experimental work methods, methods were identifiedand programs have been developed andimplemented.
Keywords: рухани жаңғыру; әлеуметтік жобае; сананың ашықтығы; қайырымдылық жасау; ұлттық тәлім – тәрби; духовное возрождение; социальный проект; прозрачность сознания; благотворительность; национальное образование; spiritual revival; social project; transparency of consciousness; charity; national education