ЕКІ МӘТІНДІ ТАЛДАУ ЕРЕКШЕЛІГІ - Кабденова, С.К.; Уразгалиева, С.Б. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Мәтін талдау – оқылым дағдысын жетілдіру үшін қолданылатын тапсырмалардың бірі. Мәтінді тұтастай алып талдау арқылы оқушылар оның эстетикалық табиғатын түсінеді және филологиялық білім дағдыларын дамытады. Бұл жұмыс түрі арқылы оқушы мәтіндерді жан-жақты саралауға, астарлы ойды түсінуге, ойын жүйелі, дәлелді жеткізуге үйренеді.
Keywords: мәтін; мәтін түрлері; мәтін ерекшелігі; талдау; салыстыру; дәлелдеу