БІЛІМ БЕРУДІ ДАМЫТУДАҒЫ ЗАМАНАУИ ЦИФРЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ РӨЛІ - Нургалиева К.Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Өзектілігі: қазіргі қоғамдағы цифрлық технологиялардың даму үрдістері мен олардың білім беру жүйесіне әсері. Ақпараттық-коммуникациялық технологиялардың (АКТ) білім сапасын арттырудағы, педагогикалық үдерісті жандандырудағы және оқушының тұлғалық дамуына ықпал етудегі рөлі. Мақсаты: заманауи мұғалімнің цифрлық құзыреттілігін қалыптастыру, білім беру платформаларын тиімді пайдалану және жасанды интеллект, big data, виртуалды шындық сияқты технологияларды білім беру үрдісіне енгізу.
Keywords: цифрлық технологиялар; білім беру; жасанды интеллект; қашықтан оқу; цифрлық құзыреттілік; АКТ; инновация