ƏЛЕМДЕ БАБАҢ ІЗІ БАР - Сакенова, С.С.; Мырзағалиева, К.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Тіл – елші. Халық пен халықты жақындастырып, табыстырады. Бір таң қаларлық жайт – туысқан тілдес түрік тектес халықтардың, өзге орыс, украин, ағылшын, үнді, неміс т.б. халықтар тілінде бір-бірімен үндес, тамырлас, мағыналас сөздердің кездесіп қалатыны. Бұл – Ана тіліміздің арнасының кендігі, ұлылығы, қолданыс аясының шексіздігі. Мақалада соның қыр-сырын ашуға ұмтылыс жасалады.