Ы.АЛТЫНСАРИН МЕН С. КӨБЕЕВ ЕҢБЕКТЕРІНІҢ ЗАМАНАУИ БІЛІМ БЕРУДЕГІ ҚҰНДЫЛЫҒЫ - Нұржан, Г.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада қазақ әдебиетіне жаңа идеямен тың тақырыптар әкелген жаңашыл ұстаз, қоғам қайраткері Ыбырай Алтынсарин және Ыбырай салған ағартушы – демократтық үлгідегі педагог – жазушы Спандияр Көбееевтің еңбектері мен оқытудағы әдістері қазіргі заманауи ұрпақ тәрбиесінде қолданудың құндылығы жайлы өзекті мәселелер айтылған.
Keywords: ұрпақ тәрбиесі; адамгершілік тәрбие; замануи білім беру