Ы.АЛТЫНСАРИН МЕН С.КӨБЕЕВТІҢ БІЛІМ БЕРУДІҢ ЗАМАНАУИ БАҒЫТЫНДАҒЫ АҒАРТУШЫЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ ҮНДЕСТІГІ - Дощанова, К.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Ұлы тұлғалар Ы.Алтынсарин мен С.Көбеевтің ортақ арманы, алға қойған мақсаттары бір болды. Олар қазақ халқының дамуын қалады, өз елінің азаматтарын білімге – оқуға шақырып, саналы, оқыған ұрпақ тәрбиелегісі келді. Шығармашылық бағытындағы туындыларының да мазмұнын алып қарасақ, кӛптеген сәйкестікті, үндестікті байқаймыз.
Keywords: саналы ұрпақ; оқу – білім; еңбек; болашақ; ұрпақ