Ы.АЛТЫНСАРИННІҢ ҚАЗАҚСТАННЫҢ БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІНЕ ҚОСҚАН ҮЛЕСІ - Махамбетова, Г.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақала Ыбырай Алтынсариннің Қазақстанның білім беру жүйесіне қосқан үлесі тулалы. Онда жеке тұлғаның, қоғамның жəне мемлекеттің қажеттіліктеріне бағытталған білім беру идеялары мен жаңашыл мұғалімнің дидактикалық принциптері арасындағы байланысы ашылады.
Keywords: білім беру; Ыбырай Алтынсарин; кадрларды тəрбиелеу; шығармашылық мұрасы