ИНФОРМАТИКА САБАҚТАРЫНДА ЖАСАНДЫ ИНТЕЛЛЕКТТІ ҚОЛДАНУ: ОҚЫТУДЫҢ ЖАҢА МҮМКІНДІКТЕРІ - Рахимжанов К.С.; Мәуленов Қ.С.; Маусымбаева С.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада информатика пәнінде ЖИ құралдарын пайдалану тәсілдері қарастырылған. Мақаланың негізгі мақсаты — информатика пәнінде жасанды интеллект технологияларын қолданудың тиімді тәсілдерін анықтау және оқу процесіне енгізу жолдарын ұсыну. Жасанды интеллекттің мүмкіндіктері оқушылардың алгоритмдер мен бағдарламалау тілдерін үйрену әдістерін жаңартып, сыни ойлау қабілеттерін дамытуға көмектеседі. Мақалада Scratch платформасы мен басқа да ЖИ құралдары арқылы оқушыларға машиналық оқыту мен деректерді талдауды үйрету жолдары ұсынылған. Сонымен қатар, ЖИ технологияларын қолданудың артықшылықтары мен қиындықтары талқыланған, бұл оқушылардың пәнге деген қызығушылығын арттырып, ғылыми және технологиялық дағдыларын жетілдіруге ықпал етеді.
Keywords: жасанды интеллект; информатика; алгоритмдер; бағдарламалау; машиналық оқыту; деректерді талдау; білім беру