ТЕХНИКАЛЫҚ КӘСІПТІК ОҚУ ОРЫНДАРЫНДА ҚАУІПСІЗ БІЛІМ БЕРУ ОРТАСЫН ҚҰРУДЫҢ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Халыкова, Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Қауіпсіз білім беру ортасы – студенттер мен оқытушылардың физикалық, психологиялық, әлеуметтік және ақпараттық қауіпсіздігін қамтамасыз ететін, білім беру процесіне қатысушылардың барлығы үшін жайлы және қолайлы жағдай жасалатын орта. Бұл мақалада техникалық және кәсіптік оқу орындарында қауіпсіз білім беру ортасын құрудың ерекшеліктері және маңыздылығы туралы айтылады.
Keywords: қауіпсіз білім беру; орта; қауіпсіздік; білім беру; техникалық; психологиялық; білім алушылар; қауіпсіздік сақтау