АРТ–ТЕРАПИЯ – МЕКТЕП ЖАСЫНА ДЕЙІНГІ БАЛАЛАРДЫҢ ЭМОЦИЯЛЫҚ ӨРІСІН ДАМЫТУ ҚҰРАЛЫ РЕТІНДЕ - Молдахметова, Г.М.; Кумекбаева, Д.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақала мектеп жасына дейінгі балалардың эмоциялық өрісін дамыту мәселесіне арналған. Мақалада арт–терапияның – сурет салу, ертегі, ойын, музыка арқылы балалардың эмоциялық өрісіне, қарым–қатынасына, денсаулығына, жалпы психикалық күйін жақсартуға маңызды ықпалы қарастырылған. Сонымен қатар, аталған тақырып бойынша зерттеуші ғалымдардың еңбектеріне ғылыми талдау жасалған.
Keywords: арт–терапия; шығармашылық; бейнелеу өнері; эмоционалды сфера; мектеп жасына дейінгі балалар