ОҚУШЫЛАРДЫ ОЛИМПИАДАЛЫҚ ЕСЕПТЕРДІ ГРАФТАР ТЕОРИЯСЫ АРҚЫЛЫ ШЫҒАРУҒА ҮЙРЕТУ - Алпысбаева А.А.; Ысмағұл Р.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада оқушыларды олимпиадалық есептерді графтар теориясының көмегімен шығару баяндалады. Олимпиадалық есептерді шығаруға үйрету бұл – тұлғаның өзін-өзі дамытуы мен өзін-өзі жүзеге асыру маңыздылығымен негізделеді. Бұл оқыту оқушылардың оқу әрекеті мақсатқа сай таңдалған есептерді шешу арқылы жобаланатын және іске асырылатын тәсіл ретінде қарастырылған.
Keywords: олимпиадалық есеп; есептер жүйесі; есеп шығаруға үйретудің кезеңдік моделі; есептік тәсіл; графтар теориясы