ПИРАМИДАЛЬНАЯ МОДЕЛЬ ДЛЯ ОРГАНИЗАЦИИ ПРАКТИКИ СТУДЕНТОВ ПЕДАГОГИЧЕСКИХ ВУЗОВ - Демесенов, Бейбит Мерекеевич; Такенова, Нургуль Кенесареевна; Тасанова, Гульзира Асылбековна (My University, 2019)
Бұл мақалада өндірістік жəне педагогикалық машықтануды ұйымдастыру мəселесін шешу қарастырылады. Авторлар педагогикалық жоғары оқу орындарының студенттеріне арналған машықтану моделін дайындады. Бұл жұмыстың құндылығы заманауи білімнің ерекшеліктерін ескере отырып, машықтанудың ең қолайлы үлгісі ұсынылғаны болып табылады. Əдістемеге əдебиеттік шолу жəне сауалнама кіреді. Авторлар осы мақалада сипатталған тəжірибе машықтануға жауапты əдіскерлер, пəн мұғалімдері, машықтанушыларды қабылдайтын мектептер, машықтанушы – студенттер үшін пайдалы болады деп есептейді. Данная статья рассматривает решение проблемы организации производственной и педагогической практик. Авторы разработали модель практики для студентов педагогических вузов. Ценность данной работы заключается в том, что предложена наиболее оптимальная модель практики, с учетом особенностей современного образования. Методология включала в себя анкетирование и литературный обзор. Авторы полагают, что опыт, описанный в данной статье будет полезен для методистов, ответственных за практику, учителей-предметников, принимающих школ и для студентов практикантов. This article considers the solution of the problem of organizing manufacturing practice and teaching practice. The authors developed the model of internship for students-teacherof pedagogical universities.The given work’s value lies in that, the most optimal model of internship is proposed based on modern education. The methodologyincluded a questionnaireand a literature review. The authors believe the experience described in this article will be useful for a guidance counselor, responsible for a internship, subject teachers, interns hosting schools and interns
Keywords: білім беру мазмұнының жаңаруы; педагогикалық машықтану; топтық оқыту; кері дизайн əдісі; бағалау критерийлері; дескрипторлар; обновление содержания образования,; педагогическая практика; командное преподавание,; метод обратного дизайна; критерии оценивания; дескрипторы; updating of educational content; pedagogical practice; team teaching; method of backward design; assessment criteria; descriptors