БІЛІМ БЕРУ ТƏЖІРИБЕСІНДЕГІ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТƏСІЛДЕР - Сыздыкова, Қарлығаш Кадировна (My University, 2018)
Аннотация Мақсаты. Өзектілігі: Білім беруде қазіргі заманғы педагогикалық технологиялардың түрлерін біліп, оны қазақ тілі сабақтарында кеңінен қолдану. Жаңа əдіс-тəсілдерді тиімді қолдану арқылы оқушының білімге деген қызығушылығын оятып, терең ойлау қабілетін, белсенділігін қалыптастыруға болады. Бұған дейін оқушы мұғалім мен оқулыққа ғана бағынатын болса, енді ол сыни тұрғыдан ойланып, өз ойын дəлелдей алатын тұлғаға айналды. Оқушылардың тілін, ойын, еркін сөйлеуін дамытып, топпен жұмыс істеу кезінде бірін-бірі тыңдай білуге үйретеді. Аннотация Цель. Актуальность: В наше время знание видов педагогических технологий и применение их на уроках казахского языка необходимо. Применяя новые методы и технологии развивается у учащихся интерес к знаниям, способность глубоко мыслить, повышается стремление к учебе. Если до этого учитель и ученик опирались только на учебник, теперь они критически мысля, стали личностью, которая может четко доказать свое мнение. Технология учит детей развитию языка, игровой деятельности, развитию свободной речи, работая в группе умению слышать друг друга. Аbstract Relevance. Goal. Object: Nowadays knowing the pedagogical technologies types and use them un the lesson of Kazakh languages is necessary. Use new method and technologies developed interest for education, ability think deeper, rises aspiration for education of students. Before teacher and students used only books, now with think critically, they can to prove their opinion clearly. Technologies learn students develop their language, play in game, develop free speech and working in group they can hear each other.
Keywords: Инновация; жаңашылдық; дағды; ұстаным; қызығушылық; новшество; навыки; позиционирование; интерес; innovation; modern; aims; position; interest