ЦИФЛЫҚ ДӘУІРДЕГІ ҚАЗАҚ ТІЛІ САБАҒЫ: ЗАМАНАУИ ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМАЛАР МЕН ИНТЕРАКТИВТІ ӘДІСТЕРДІ ПАЙДАЛАНУ - Кабылбекова Г.С.; Ахметова Т.А.; Галиуллина Ж.З. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада сандық дәуірде қазақ тілін оқытудың интерактивті әдістері мен платформаларын қолданудың тиімділігі қарастырылады. Қазақ тілінің грамматикасын меңгеру және сөйлесу дағдыларын дамыту үшін цифрлық технологияларды қолданудың артықшылықтары бағаланды, сондай-ақ осы технологиялардың оқушылардың танымдық белсенділігін арттырудағы рөлі көрсетілді. Сандық құралдарды қолдану оқушылардың шығармашылық қабілеттерін дамытуға, сыни ойлау қалыптастыруға және ұлттық мәдениетке қызығушылықты арттыруға ықпал ететіні анықталды.
Keywords: қазақ тілі сабағы; цифрлық технологиялар; интерактивті әдістер; тілдік дағдылар; шығармашылық; білім; цифрлық құралдар