ОҚУШЫЛАРДЫҢ ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҒЫН АРТТЫРУДАҒЫ ОҚУ САУАТТЫЛЫҒЫНА ДАЙЫНДАУДЫҢ ЖОЛДАРЫ - Карасартова, Ш.К.; Алькенова, Б.К. (My University, 2019)
Аннотация Мақалада функционалды сауаттылық аясында оқу сауаттылығы зерделеніп, оқу техни- касы немесе мəтіннің мазмұнын нақты түсінуін бағалау емес, оқу барысында меңгерген бі- лімдері мен дағдыларын өмірлік жағдайларда қолдана білу ептіліктерін қалыптастыру, яғни, оқушылардың мəтін мазмұнын өз мақсаттарына жету үшін пайдалана білуі, қоғам өмірінде белсенділік таныту мақсатында білімдері мен мүмкіндіктерін дамыту қасиеттері анықталады Abstract In the article in the educational literacy of functional literacy is not studied, nor is the assesstent of the content of the textbook or the content, but the ability to use the knowledge and skills learned in the learning process, that is to comprehend and understand the content of the tex- tual content, and use the text content to achieve its goals in knowledge, ability to develop know- ledge and skills to be more active in society.
Methods of educational literacy preparation while improving functional literacy of pupils
Keywords: функционалдық сауаттылық; нəтижелер; Ұлттық жоспар; оқу сауаттылығы; мəтін; functional literacy; results; national plan; educational literacy; text