ТАРИХ САБАҒЫНДА ИНТЕРАКТИВТІ ӘДІСТЕРДІ ҚОЛДАНУ - Исенова, Г.Б.; Базарбаева, Б.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Білім саласында қойылып отырған жаңа талаптарға сай коғам үрдістері бүгінгі өскелең ұрпаққа қат–қабат міндетгер қойды. Солардың бірі білім саласында оқушыларға ақпараттық білім жүйесі, білім әдістерімен сабақ беру. Яғни бұл мектептерде тарих пәнінен сабақ беруде интерактивті оқыту тәсілдерін кодданудың тиімділігі болып табылады. Оқытудың интерактивті формасын тарих сабақтарыңда қолданып оқыту оқушыларды сол өтіліп жаткан материалды игеруге белсенділігін арттырады.
Keywords: сынып; тарих сабағы; топпен жұмыс; сарапшылар; интервьюер; «ассоцияция» әдісі; «ротация» әдісі; «автор орындығы» әдісі; «алты телпек» әдісі; спикер; ұлттық патриотизм