ХАЛЫҚТЫҚ ПЕДАГОГИКА АРҚЫЛЫ БАЛАЛАРДЫҢ ЭСТЕТИКАЛЫҚ ТАЛҒАМЫН АРТТЫРУ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Жексенаева, Ж.К.; Жұмағазина, М.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада қазіргі кездегі эстетикалық тәрбиенің міндеттерін шешу үшін халықтың осы уақытқа дейінгі тәжірибесін меңгеру қажет. Балалардың жан–жақты дамуы үшін, әсіресе сұлулық пен сымбаттылыққа қанық болулары үшін оқу–тәрбие үрдісінде халықтық педагогиканы қолдану өте маңыздылығы жайлы айтылған. Әсемдікті көре, түсіне, жасай білу адамның рухани өмірін байытады, қызғылықты етеді, оған ең жоғары рухани ләзаттануға мүмкіндік беруі жайлы айтылған.
Keywords: мектепке дейінгі мекеме; ұлт; салт–дәстүр; этнопедагогика