БАЛМҰЗДАҚ ӨНДІРІСІНДЕ БИОЛОГИЯЛЫҚ БЕЛСЕНДІ ҚОСПАЛАРДЫ ҚОЛДАНУДЫҢ ЗАМАНАУИ БАҒЫТТАРЫ - Кабзулданова, А.Л.; Толеубекова, С.С.; Мирашева, Г.О.; Джумажанова, М.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Қазіргі ішкі нарықта ұсынылған балмұздақтың көптеген түрлерін жоғары калориялы, синтетикалық тәттілендіргіштер, бояғыштар, хош иістер мен тұрақтандырғыштардың құрамына байланысты пайдалы өнім-дерге жатқызу қиын. Табиғи сүт, жеміс-жидек және көкөніс шикізатын қолдану, қант пен майды функционалдық компоненттерге ауыстыру балмұз-дақ ассортиментін кеңейтудің жетекші үрдістеріне жатады. Осыған бай-ланысты балмұздақ сияқты танымал өнімде сүтқышқылды өнімдері мен пребиотиктер, пробиотиктердің артықшылықтарын біріктіруге мүмкіндік беретін технологияны дамыту өзекті мәселе болып табылады [2].
Keywords: балмұздақ; биологиялық қоспалар; пробиотиктер; биологиялық құндылық; зімбір; полидекстроза; тұрақтандырғыш