ПРОЗА ТІЛІНДЕГІ СӨЗ - СИМВОЛДЫҢ ЗЕРТТЕЛУ ЖАЙЫ - Қанапина, Б.Т. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2014)
Мақалада қазіргі қазақ тіл біліміндегі символдық мағынаны көркем мәтіннің мазмұнына сәйкес анықтау зерттеу жұмыстарының негізгі бағыттары қарастырылады. Символдық мағынаны, сөздерді ашып көрсеткен тілші- ғалымдар пікірі кездеседі. Айтылмақ оқиғаның сырын тұспалдап ашатын сөз-символдары кеңінен қолданылған.
Keywords: тіл; әдебиет; көркем шығарма; символ; мәтін