ФОЛЬКЛОР – РУХАНИ–АДАМГЕРШІЛІК ТӘРБИЕ ҚҰРАЛЫ - Саулебаева, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада ұлттық құндылық мәселесі, ғасырлар бойы халық жинаған асыл қазынасы – қазақ фольклоры сөз етіледі. Біздің ата–бабаларымыз тіл мен менталитетке басты назар аударып, ұрпақтарды тәрбиелеуде халық ауыз әдебиеті мен адамгершілікті басшылыққа алғаны айтылады.
Keywords: фольклор; қазақ халық ауыз әдебиеті; рухани–адамгершілік тәрбие; бала тәрбиесі; ұлттық құндылықтар