АСТРАХАН ХАНДЫҒЫ ТАРИХЫ БОЙЫНША ТАРИХНАМАЛЫҚ КӨЗҚАРАСТАР - Сартаев, Р.Н.; Күзембайұлы, А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Ұзақ уақыт Ресей Алтын Орданың мұрагері есептелінді. Барлық посталтынордалық мемлекеттер Ресей империясы жайында, кейін КСРО билігі тұсында олардың Алтын Орда сияқты ұлы мемлекеттің мұрагерлері екендігі туралы сөз қозғалған емес. Біз мақаламызда Астрахан хандығы тарихнамасының мəселелеріне тоқталмақпыз.