ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН МҰРАСЫ Библиографиялық көрсеткіш / НАСЛЕДИЕ ИБРАЯ АЛТЫНСАРИНА Библиографический указатель - Ахметов, Т.Ə.; Оспанов, С.О. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Ыбырай Алтынсариннің туғанына 175 жыл толуына орай дайындалған бұл көрсеткіш ұлы ұстаз мұрасы жөнінде 1879 – 2015 жылдар аралығында жарық көрген деректер көзін қамтиды. Библиографиялық көрсеткіш негізінен қазақ, орыс тілдеріндегі деректерді қам-туы үшін, екі бөлімге жіктеліп берілді. Оқырмандар іздеген дерегін белгілі бір тақырып желісінде тез тауып алуына қолайлы болуы үшін əр бөлім негізінен 28 тақырып аясына шыққан жылдарына орай топтастырылды. Бұл көрсеткіш əдебиеттанушыларға, ғалымдарға, Ыбырай мұраларын зерттеу-шілер мен жоғары оқу орындарының оқытушыларына, студенттерге, мұғалімдерге, кітапхана қызметкерлеріне, жалпы оқырман жұртшылыққа арналған.
Keywords: труды преподавателей КГПИ; ҚМПИ оқытушыларының еңбектері