ЕСЕПТІҢ ТҰРАҚТЫЛЫҒЫН НЕГІЗДЕУ - Токмагамбетов, А.Қ.; Байманқұлов, Ə.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Қанықпаған аймақта ылғалдың қозғалуының сызықты емес моделін қолдана отырып, дифференциалдық теңдеудің ең жоғары туындысы кезіндегі коэффициентін жəне топырақтың диффузиялық коэффициентін есептеу əдісі жасалды. Мақалада құрастырылған модельдің математикалық қасиеттері нагізделеді.