ИМАНДЫЛЫҚ ИРІМДЕРІ - Мырзағалиева, К.М.; Артықбай, И.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада пенде бойындағы адами қасиеттерді қалыптастыру мен орынды қолдану амалдары көрнекті тұлғалардың ойымен көрсетіледі. Өмірде адам болып қалудың маңызы мен жүректі таза ұстап, пейілімізді кең етуді насихаттай отыра, өмірде өз орнын тауып кеткен тұлғардың еңбектерінен мысалдар келтірледі. Олар: Ж. Баласұғын, Қожа Ахмет Яссауи, А. Құнанбайұлы, А.Байтұрсынұлы, М. Жұмабаев және Т. Медетбек. Рухани даму мен философиялық ойлар сан ғасырлардан бері қалыптасып келе жатқаны, осы күнге дейін маңызы жоғалмағандығы мақалада айқын көрініс тапқан. Мақаладағы негізгі үндеу- жас пен қартқа қарамай, ыстық қайрат, нұрлы ақыл, жылы жүректі бірдей ұстап, адам болу.
Keywords: Имандылық; аят; адамгершілік; ар-ождан экологиясы; өкініш; қайырым; пейіл; ақ ниет; қайрат; тағдырдың жазғаны