ҰЛЫ ҰСТАЗ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ ҚАЗІРГІ ЗАМАНМЕН ҮНДЕСТІГІ - Абишев, А.Э.; Абишева, Б.Д. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Ұлы ұстаз – Ыбырай Алтынсариннің педагогикалық идеялары қазіргі заманда да өзінің өзектілігін жоғалтпағаны айқын көрінеді. Ыбырай Алтынсариннің өмірі мен шығармашылық жолы, өмірбаянының жеке беттері, философиялық және педагогикалық көзқарастарының жеке аспектілері ерекше қызығушылық тудыруы және қазіргі заманғы тұлғаның рухани-адамгершілік дамуы туралы баяндалады.
Keywords: педагогика; адамгершілік; ағартушылық; идеялар; қамқорлық