ӨСКЕЛЕҢ ҰРПАҚТЫҢ БОЙЫНДА РУХАНИ ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ НЕГІЗГІ ШАРТЫ – ТƏРБИЕШІ-ПЕДАГОГ ШЕБЕРЛІГІ - Калиева, Айтолкын Абдыхалыковна (My University, 2018)
Аннотация Мақсаты. Өзектілігі: Рухани құндылықтар қоғам талабына сай өзгерістерге ұшырап жаңа нарықтық қоғам салты пайда болды. Бұл жағдайлар адамдардың арасында ізгілік, əділдік, өзара көмек, төзімділік сияқты қарым-қатынастар орнатуына ықпал ететін құндылықтар мен əр жеке тұлғаның шығармашылық мүмкіндіктерінің ашылуы мен оларды жүзеге асыруға түрткі болатын құндылықтарды зерттеу қажеттіліктерін туғызды. Осындай жағдайларда қоғамдық мұраттар мен адамдардың тəлімдік үдерістері өзгерді, сондықтан да білім мазмұнын түбегейлі жаңғырту, əдістерді жаңарту жəне жастарды оқыту мен тəрбие беру технологияларын жетілдіру қажеттілігі туындады. Аннотация Цель. Актуальность:Духовные ценности преобразуются в соответствии с требованиями общества и становятся образцом нового рыночного общества. Это ценности, которые способствуют установлению человеческих отношений, таких как доброта, справедливость, взаимопомошь, терпимость, открытие и реализация творческих способностей каждого человека и необходимость изучения творческого потенциала , которые их вдохновляют. В этих условиях общественные идеалы и образовательные процессы были изменены, поэтому и образование и методы преподования и обучения молодого поколения должны быть изменены. Аbstract Relevance. Goal. spiritual values are transformed in accordance with the reguirements of society and become a model of a new market society. These are values that contribute to the establishment of human relations, such as kindness, justice, mutual assistance, tolerance, the discovery and realization of the creative abilities of each person and the need to study the creative potential of each person and to study the values that inspire them In these conditions, the social ideals and educational process were changed, therefore, the education and methods of teaching and teaching the young generation must be changed.
Keywords: рухани; құндылық; өскелең; адамгершілік; жаңа қоғам; духовность; ценность; подрастающее; человечность; новое общество; spiritual; value; younger; humanity; new society