ИНКЛЮЗИВТІ БІЛІМ БЕРУДЕГІ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР - Куйшинова, З.Ш.; Ерменова, Б.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Инклюзивті білім берудіңбасты мақсаты – білім берудің сол немесе басқа түріне тең қолжетімділікті қамтамасыз ету және жеке ерекшеліктеріне, бұрынғы оқу жетістіктеріне, ана тіліне, мәдениетіне, әлеуметтік және экономикалық жағдайына қарамастан барлық жас-спірімдерге білім беруде табысқа жету үшін қажетті жағдайлар жасау. ата-аналардың, психикалық және физикалық мүмкіндіктері.
Keywords: инклюзия; ерекше білім беру; қиындықтар; жаңа технология