РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ ӨЗІН-ӨЗІ ТАНУДАН БАСТАУ АЛАДЫ - Каирова, Б.К.; Касымов, Н.А. (My University, 2019)
Аннотация Мақалада «Өзін-өзі тану» пəнімен «Болашаққа бағдар-рухани жаңғыру» бағдарламасы- ның мағыналық байланысы қарастырылады. Өзін-өзі тану пəні студент жастардың бəсекеге қабілеттілік, жаңалықтарға сананың ашықтығы, елінің болашағын ойлау, рухани құндылық- тарды қадірлеу мəселесі рухани жаңғыру бағдарламасының басымдықтарымен үндестігімен нің басты мəселелерімен сабақтастықта. Abstract The article considers the continuity of the subject «Self-knowledge» and the «Looking to the future – Rukhani zhangyru». The purpose of these two programs should become the property of the whole society, in order for Kazakhstan to become a country with competitive human capital, to create advanced educational, modern models of education and progressive forms of economic life.
Keywords: өзін-өзі тану; рухани-адамгершілік құндылық; рухани жаңғыру; бəсекеге қабілеттілік; сананың ашықтығы; адами капитал; жалпыадамзаттық құндылықтар; этникалық өзіндіксана; толеранттық; self-knowledge; spiritual and moral personality; spiritual modernization; compete- tiveness; openness of consciousness; human capital; universal values; ethnic self-consciousness