ТВОРЧЕСТВО – ВЫСШАЯ ФОРМА АКТИВНОСТИ ПЕДАГОГА И УЧАЩИХСЯ - Жанабаева, Амина Толубаевна (My University, 2019)
Сыныптан тыс жұмысы - мектептегі оқу-тəрбие жұмысының ажырамас бөлігі болып табылады. Сыныптан тыс жұмысы – оқушылардың қабілеттерін дамытуға, білімдерін тереңдетуге өз ықпалын тигізеді, сонымен қатар, оқытылатын пəнге деген қызығушылығын арттырады. Осы бапта қазіргі заманғы мектептегі əдістемелік жұмыстың бағыттары мен өзектілігі жəне тəрбиешілердің мамандықтары туралы ой-толғаулар бар. Бапта тəрбиешілер мен оқушылардың арасындағы өзара қарым-қатынастың түрлі тараптары қозғалуда, сонымен қатар, педагогикалық дағдыдағы мəселелердің шешу жолдары да бар. Назарбаев Зияткерлік мектебінің жатақхана тəрбиешісінің жұмыс тəжірибесі ұсынылды. Бұл бап – балалар білім беру мекемелерінің педагогтарына, тəрбиешілеріне жəне əдіскерлеріне арналған. Внеклассная работа является неотъемлемой частью учебно-воспитательной работы в школе. Она углубляет знания учащихся, способствует развитию их способностей, расширяет кругозор, а также развивает интерес к изучаемому предмету. Статья заключает в себе размышления о профессии воспитателя, актуальности и направлениях методической работы в современной школе. В статье затронуты различные стороны взаимодействия воспитателя с учащимися, в том числе и пути решения проблем в педагогическом процессе. Предложен опыт работы воспитателя общежития Назарбаев Интеллектуальной школы. Статья предназначена для педагогов, воспитателей, методистов детских образовательных учреждений. Extracurricular activities are a necessary part of educational work in school. It deepens the students' knowledge, contributes to the development of their abilities, broadens their horizons and also, develops an interest in the studied subject. The article contains thoughts about the profession of an educator, relevance and directions of methodical work in a modern school. The article touches upon various aspects of the interaction between teachers and students, including ways to solve problems in the pedagogical process. The experience of tutor of the dormitory of Nazarbayev Intellectual School is proposed. This article is intended for teachers, educators, methodologists of children's educational institutions.
Keywords: шығармашылық ұстаз; өлеңдер айдары; үш тілді оқыту; тарих; мəдениет; отаншылдық; творческий педагог; рубрика стихов; трехъязычное обучение; история; культура; патриотизм; creative teacher; rubric of poetry; trilingual education; history; culture; patriotism