КӨРКЕМ ЕҢБЕК – ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТЫҢ ӨЗЕГІ - Иржанова, Р.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Автор өз мақаласында ұлттық құндылықтардың бірі қолөнерді дамыту парызым деп баяндайды. Біртұтас тәрбие аясында ұлттың тарихы ұлттық бірегейлікті қалыптастыратын негіздер деп ойымен бөліседі. Қазіргі жаңа дәуірде дәстүрге сай тәрбие арқылы ұлттық құндылықтарды жас ұрпаққа жеткізу – қоғaм мен мектептің ғана емес, әр ұстаздың басты міндеті. Біртұтас тәрбие аясында көркем еңбeк пәні оқушылардың рухани – адамгершілік мәдениетін қалыптастырады және эстетикалық талғамын жетілдіреді, еңбекке тәрбиелейді. Бұл пән оқушылар бойындағы шығармашылық қабілетін дамытады, әсемдікке, әдемілікке, өз қиялын қол өнер арқылы жетілдіруге жол ашады де тәжірибесімен бөліседі.
Keywords: біртұтас; ұлттық; құндылық; оңтайлы; адал еңбек