ҚОСТАНАЙ ҚАЛАСЫНЫҢ ҚОНАҚ ҮЙ-МЕЙРАМХАНА КЕШЕНДЕРІНДЕГІ ЕКІ ТІЛДІ ҚЫЗМЕТКЕРЛЕР ЖҰМЫСЫНЫҢ ТИІМДІЛІГІН ТАЛДАУ - Умиртаева, Д.К.; Жұмекенова, Д.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада қостілділік туристік индустрияны дамыту тұрғысынан əлеуметтік-мəдени құбылыс ретінде қарастырылады. Туризм индустриясындағы билингвизмнің рөлі жəне Қостанай қаласының қонақ үй-мейрамхана кешендері қызметкерлерінің дайындық деңгейі талданады. Билингвизм лингвистикалық тұрғыдан да, психологиялық-педагогикалық жағынан да қарастырылады. Екінші тілді білу, сөзсіз, болашақ кəсіби маман даярлаудың өзекті тілдік компоненті ретінде қарастырылады.
Keywords: қонақ үй-мейрамхана бизнесі; қонақ үй-мейрамхана кешені; қостілділік; туристік индустрия; кадрларды даярлау