ҚЫРЫМ ХАНДЫҒЫНЫҢ ОСМАН ИМПЕРИЯСЫМЕН БАЙЛАНЫСЫ - Қайрғали, Н.Қ.; Күзембайұлы, А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Ресейдің Қырымды аннекциялауына байланысты сол елдің тарихына көпшіліктің назары ауды. Əсіресе Осман елі мен басқа да түркі халықтарының қарым-қатынасы тарих ғылымының өзекті тақырыбына айналып отыр. Шағын мақаламызда Қырым хандығының Осман империясымен қарым қатынас ерекшеліктері мен байланыстары қарастырылады.