БІЛІМ БЕРУДІ ДАМЫТУДАҒЫ АЛТЫНСАРИННІҢ ФИЛОСОФИЯЛЫҚ-ПЕДАГОГИКАЛЫҚ МҰРАСЫНЫҢ РӨЛІ - Бассир, А. М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада білім беруді дамытудағы Ы. Алтынсариннің философиялық-педагогикалық мұрасының рөлі ашылады. Ыбырай Алтынсарин бұған дейін қазақ ақындары қолданған татар жəне араб-парсы өрнектерімен көмкерілген жасанды кітап тілінің орнына қазақ тілінің тазалығы үшін батыл жаңашыл ретінде əрекеттері туралы баяндалады.
Keywords: білім беру; Ыбырай Алтынсарин; философия; педагогика; мұра