ЖЕКЕ ТҰЛҒАНЫҢ ҚАЛЫПТАСУЫНДАҒЫ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ-ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕР - Лекер, Т.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Қазыргі уақыттағы тұлғаның толыққанды қалыптасуында туындайтын педагогикалық-психологиялық мəселелердің пайда болуы. Дүниеге келген баланың даму процесінде түрлі проблемалардың алдын алу жұмыстарын жүргізу. Мақсаты: Тұлғаның қалыптасуындағы педагогикалық-психологиялық қолдаудың түрлері, қоғаммен тұлғаның өзара байланыстылығын анықтау, түзету-дамыту жолдарын қарастыру, ары қарай жүйелі жұмыстың мақсатын айқындау.
Keywords: тұлға; педагогикалық-психологиялық қолдау; жалпы психология; əлеуметтік орта; қоғам; тəрбие; білім беру жүйесі