ҚОРШАҒАН ӘЛЕМДІ ОҚЫТУ ӘДІСТЕМЕСІ - Алипбаева, Г. А.; Нурова, А.К. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2019)
«Қоршаған әлемді оқыту әдістемесі» пәні оқушылардың психофизикалық дамуының бұзылуларын, өмірлік қажетті білім, шеберлік пен дағдыларды меңгерудегі қиындықтарды түзетуге немесе тегістеуге бағытталған түзету пәндері цикліне кіреді. Оқу-әдістемелік құралы маңызды тақырыптың мазмұнынан құрастырылған. Әр тақырыптың жоспары, оқу ақпараты, өзін-өзі бақылау және тексеру сұрақтары және әдебиет тізімі берілген. Оқу-әдістемелік құралының соңында қорытынды тест бақылау тапсырмалары ұсынылған. Оқу-әдістемелік құралы «Дефектология» білім беру бағдарламасы бойынша оқитын студенттерге арналған.